Meet5Reed speelt muziek van alle tijden en alle stijlen: klassiek, jazz en lichte muziek op rustige wijze.

ONTSTAAN

Het Zeeuws Saxofoonkwintet Meet5Reed is opgericht in januari 2001 door vijf saxofonisten. 

Ons motto is: "Samen mooie muziek maken en er veel plezier en passie aan beleven."

Meet5Reed speelt muziek van alle tijden en alle stijlen: klassiek, jazz en lichte muziek op rustige wijze. De groepsklank is bijzonder. De warme kleur van het riet doet geen afbreuk aan de klassieke werken, maar geeft juist een verrassend milde klank. Sinds 2011 maakt ook Roely Ruissen op slagwerk (cajón, oorsponkelijk Peruaans houten slaginstrument) deel uit van het ensemble. Dit geeft zeker extra kleur aan het geheel.

Het rijk muzikaal verleden van Meet5Reed kent vele niet te vergeten feestelijke hoogtepunten:

Optredens in de Mythe te Goes, de Drvkkery te Middelburg, het Kerksje van Ellesdiek met Engel Reinhoudt in het programma "Vier dichters, Vuuf saxofoons", Het Zijdemuseum, De Gentse Feesten, Galerie de Ossenberg, Muziekortgene met Cor Bakker, Mythematinee van Brassband Excelsior 's-Heer Arendskerke samen met Ernst Daniël Smid, 60-jarig Jubileumfeest van Rotary Goes en Reimerswaal en Aalter (B). Meet5Reed verleende in het voorjaar van 2008 medewerking aan de filmopnames voor de film "Warme Grond" van Bert van Leerdam namens Yabeau Studio in opdracht van Dienst Landelijk Gebied een absoluut hoogtepunt. Het resultaat kunt u hier zien. Begin 2012 heeft het kwintet een tewaterlating van een superjacht te Aalsmeer muzikaal mogen opluisteren.

We hopen ook voor uw cultuur- of bedrijfsevent te kunnen optreden. Wij beloven u een gedenkwaardige muzikale belevenis. Via de contactpagina vindt u meer informatie.

Meet5Reed